طراحی سایت
9 اسفند 1400 1401-01-20 0:46طراحی سایت
طراحی سایت چیست؟ چگونه می توان یک طراح سایت حرفه ای شد؟
طراحی سایت چیست ؟ در این مقاله می خواهیم به بررسی مفهوم طراحی سایت بپردازیم و ببینیم برای اینکه یک طراح وب سایت حرفه ای شویم از کجا باید شروع کنیم. در ادامه شرح وظایف یک طراح سایت را مورد بازبینی قرار می دهیم و ابزارهای لازم برای شروع کار طراحی سایت را معرفی می کنیم. اگر هدفتان طراحی یک وبسایت است یا قصد دارید اطلاعاتتان را در مورد این موضوع افزایش دهید به شما اطمینان خاطر میدهیم که با مطالعهی این مقاله از صفر تا صد با تمام ابعاد طراحی وبسایت آشنا خواهید شد.
طراحی سایت چیست؟
طراحی سایت یا وب دیزاین Web-Design به مراحل طراحی و ساخت یک پایگاه اینترنتی جهت اطلاعرسانی، معرفی شرکت و ارائه محصولات آن گفته میشود.طراحی وب سایت یک پروسه ای می باشد که از لایه سازی صفحات وب، تولید محتوا، طراحی گرافیکیو رعایت اصول سئو تشکیل شده است.
مراحل طراحی سایت چیست؟

در واقع طراحی سایت شامل ۴ مرحله اصلی می شود که در ادامه هر مرحله را به صورت کامل توضیح می دهیم:
مرحله اول: طراحی وایر فریم
در مرحله اول از طراحی سایت باید با توجه به نیاز های مشتری و نوع سایت ابتدا یک نمای کلی از سایت را طراحی کرد و یک نقشه کلی از صفحات سایت و اینکه جایگاه و چیدمان المان ها و عناصر مختلف را تعیین کرد به این مرحله از طراحی سایت به اصطلاح طراحی وایر فریم گفته می شود.
مرحله دوم: طراحی گرافیک سایت
بعد از اینکه در مرحله طراحی وایر فریم محل قرار گیری عناصر سایت مشخص شد حال نوبت به طراحی گرافیک سایت می رسد. منظور از طراحی گرافیک سایت این است که با استفاده از نرم افزار های مخصوص این کار به طراحی وایر فریم رنگ و لعاب داده و با توجه به نوع کسب و کار که قرار است با سایت راه اندازی شود رنگ بندی و گرافیک سایت طراحی می شود.
مرحله سوم: کدنویسی و برنامه نویسی سایت
با توجه به سایت طراحی شده ، اکنون میتوان از روشهای مختلفی برای مدیریت سایت استفاده کرد. سیستمهای مدیریت محتوا مانند وردپرس و یا طراحی یک فریم ورک اختصاصی برنامهنویسی. تصمیمگیری در این بخش براساس هزینهها و نیاز مشتری صورت میگیرد.
مرحله چهارم: راه اندازی سایت به صورت کامل
بعد از انجام ۳ مرحله قبل از مراحل طراحی سایت به مرحله آخر کار یعنی راه اندازی سایت در بستر جهانی اینترنت که در هر نقطه از جهان قابل دسترسی باشد، می رسیم. در مرحله آخر بعد از تهیه یک هاست مناسب و انتخاب یک نام دامنه مناسب سایت را پیکربندی کرده و در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.
وظایف یک طراح سایت چیست؟
همان طور که مراحل طراحی سایت را در قسمت قبل خواندید وظایف یک طراح سایت به این بستگی دارد که مسئولیت انجام کدام قسمت را بر عهده گرفته است. در واقع برای راه اندازی یک سایت حرفه ای به دو تیم یا شخص نیاز هست، یک تیم برای طراحی بخش Front-end یا همان شکل و ظاهر سایت و تیم یا شخصی دیگر برای بخش Back-end که شامل کدهای سمت سرور یا همان طراحی وساخت قسمت مدیریت سایت است. در ادامه وظایف هر کدام از تیم های فرانت اندکار و بک اند کار را به صورت کامل شرح می دهیم.
وظایف یک فرانت اند Front-end کار برای طراحی سایت چیست؟
فرانت اند سایت شامل تمامی بخش ها و کدهای سایت است که در معرض دید عموم قرار دارند و تمامی ویژگی های ظاهری یک سایت توسط تیم یا فرد فرانت اند کار طراحی و ساخته می شود. در حقیقت تمام قسمت های یک سایت که توسط بازدیدکنندگان قابل دیدن است بخش فرانت اند سایت نام دارد.برای طراحی و توسعه ظاهر یا همان Front-end یک سایت نیاز به برنامه نویسی به زبان های HTML , CSS , JAVA-SCRIPT است و یک توسعه دهنده Front-end کار باید به این زبان ها تسلط کافی داشته باشد. البته معمولا در پروژه های بزرگ و برای سایت هایی که گرافیک در آن اهمیت ویژه ای دارد از یک گرافیک کار هم برای طراحی قسمت های گرافیکی مانند آیکون های سایت، تصاویر بخش های مختلف و تنظیم و رنگ بندی سایت استفاده می شود.

وظایف یک بک اند Back-end کار برای طراحی سایت چیست؟
تمامی کدهای سمت سرور و کدهایی که توسط کاربران سایت قابل دیدن نیستند کدهای بک اند یا Back-end نامیده می شوند. توسعه دهنده بک اند Back-end یک تیم یا شخص است که مسئولیت کدنویسی ساختار و ستون های اصلی یک سایت را بر عهده دارد. در واقع تمامی امکانات و عملکردهای یک سایت باید در بخش بک اند سایت کدنویسی شوند. معمولا برای طراحی و برنامه نویسی بخش Back-end بک اند سایت از زبان های برنامه نویسی Python، ASP ، PHP و Ruby استفاده می شود.
برای طراحی سایت از کجا شروع کنیم؟
مهمترین عامل در تبدیل شدن به یک طراح سایت حرفهای، فراگیری مفاهیم اولیه و سپس کسب تجربه است. با انجام پروژههای مختلف حین آموزش، میتوانید تجربه اولیه در زمینه توسعه و آنلاین کردن یک سایت را بهدست آورید. در ادامه بهصورت مرحله به مرحله توضیح میدهیم که برای تبدیل شدن به یک طراح سایت حرفهای چه مراحلی را باید طی کنید.
گام اول: فراگیری زبان HTML
HTML مخفف عبارت Hyper Text Markup Language است، که در فارسی به آن «زبان نشانهگذاری ابرمتن» میگویند. از زبان HTML برای ایجاد بدنه اصلی و ساختار کلی صفحات وب استفاده میشود. این زبان با تگ (دستهبندی و برچسبگذاریدر ارائه مطالب سایت) کار میکند و این تگها هستند که مشخص میکنند در صفحه وب از چه عناصری استفاده شده است.
گام دوم: فراگیری زبان CSS
دومین قدم برای کسی که قصد دارد به طراحی وبسایت بپردازد، استفاده از زبان (CSS Cascading Style Sheets). این زبان بهمنظور زیباسازی و فرمدهی به صفحات وب، کاربرد دارد. به کمک CSS میتوانید خصوصیاتی همچون رنگ، فونت، ابعاد، سایز، نحوه چیدمان عناصر و… را در صفحه وب تعیین کنید.
گام سوم: فراگیری زبان جاوا اسکریپت
با تسلط به زبانهای HTML و CSS، قادر به طراحی صفحات وب ایستا (Static) خواهید بود. اما امروزه کاربران بیشتر از سایتهای تعاملی و پویا استقبال میکنند. جاوا اسکریپت، از محبوبترین زبانهای برنامهنویسی برای پویا کردن سایت بهشمار میرود که از شیوههای مختلف برنامه نویسی پشتیبانی میکند. از این زبان میتوان برای برنامه نویسی سمت سرور (Server Side)، اپلیکیشنهای موبایل، بازی و اپلیکیشنهای دسکتاپ استفاده کرد.
گام چهارم: فراگیری یک زبان برنامهنویسی سمت سرور
در قسمت وظایف بک اند کارچند مورد از بهترین زبان های برنامه نویسی سمت سرور را توضیح دادیم. اهمیت استفاده از یک زبان برنامهنویسی زمانی بهخوبی مشخص میشود که میخواهیم میان کاربر، پایگاه داده و سرور ارتباط برقرار کنیم.
و اما …
هرچند در نگاه اول، فرایند طراحی سایت، سخت و طولانی بهنظر میرسد و موفقیت در آن نیازمند فراگیری مهارتهای خاصی است، اما باید یادآوری کنیم یکی از مهم ترین و پول ساز ترین مهارت های عصر حاضر می باشد. در این مقاله سعی کردیم به شما در درک مسیر طراحی وب کمک کرده باشیم.
پست های مرتبط
Bootstrap vs Tailwind CSS | به کدام یک نیاز دارید؟
فریمورکهای CSS چیست؟
GitHub چیست؟ چه کاربردی دارد؟
Vue در مقابل React در سال 2023 – مقایسه دو فریمورک محبوب JS
NodeJS در مقابل AngularJS: کدام یک برای پروژه شما بهترین است؟
جستجو
دسته بندی ها
- 7 مهارت پولساز (7)
- chatGPT (4)
- Mojo (1)
- PHP (3)
- آموزش آنلاین (3)
- ارز دیجیتال (1)
- امنیت (1)
- اندروید (2)
- برنامه نویسی (27)
- بلاگ (13)
- پایتون (4)
- حوزه های برنامه نویسی (1)
- دارو (1)
- دارو های قلبی عروقی (1)
- دستهبندی نشده (33)
- زبان انگلیسی (2)
- زبان فرانسه (2)
- شبکه (1)
- طراحی وب (14)
- علم داده (9)
- علوم پایه (1)
- علوم پزشکی (3)
- فریم ورک ها (6)
- فریمورک ها (8)
- فیزیک (1)
- کسب و کار (5)
- کسب و کار های الکترونیک (5)
- گرامر (1)
- مقالات (16)
- منابع انسانی و تحقیق و توسعه (1)
- مهارت های گرافیکی (1)
- مهارت های نرم افزاری موبایل (1)
- مهارتها (14)
- مهارتهای ویندوز (2)
- نقشه راه فرانت اند (1)
- نقشه گنج (1)
- هوش تجاری (1)
- هوش مصنوعی (35)
- یادگیری ماشین (3)
برچسب ها
بایگانیها
- شهریور و مهر 1402
- مرداد و شهریور 1402
- تیر و مرداد 1402
- اردیبهشت و خرداد 1402
- فروردین و اردیبهشت 1402
- اسفند و فروردین 1401
- بهمن و اسفند 1401
- دی و بهمن 1401
- آذر و دی 1401
- آبان و آذر 1401
- مهر و آبان 1401
- شهریور و مهر 1401
- تیر و مرداد 1401
- خرداد و تیر 1401
- اردیبهشت و خرداد 1401
- فروردین و اردیبهشت 1401
- اسفند و فروردین 1400
- بهمن و اسفند 1400
دستهها
- 7 مهارت پولساز
- chatGPT
- Mojo
- PHP
- آموزش آنلاین
- ارز دیجیتال
- امنیت
- اندروید
- برنامه نویسی
- بلاگ
- پایتون
- حوزه های برنامه نویسی
- دارو
- دارو های قلبی عروقی
- دستهبندی نشده
- زبان انگلیسی
- زبان فرانسه
- شبکه
- طراحی وب
- علم داده
- علوم پایه
- علوم پزشکی
- فریم ورک ها
- فریمورک ها
- فیزیک
- کسب و کار
- کسب و کار های الکترونیک
- گرامر
- مقالات
- منابع انسانی و تحقیق و توسعه
- مهارت های گرافیکی
- مهارت های نرم افزاری موبایل
- مهارتها
- مهارتهای ویندوز
- نقشه راه فرانت اند
- نقشه گنج
- هوش تجاری
- هوش مصنوعی
- یادگیری ماشین