وبلاگ

جنگو یا لاراول کدام یک بهتر است؟

django-vs-laravel-hamruyesh-com
PHP برنامه نویسی پایتون فریم ورک ها فریمورک ها

جنگو یا لاراول کدام یک بهتر است؟

جنگو و لاراول دو فریم ورک متن‌باز در زمینه طراحی وب هستند. برخی از برنامه نویسان به دنبال انتخاب بهترین فریم ورک برای انجام پروژه های خود هستند و از همین رو فریم ورک های مختلف را با یکدیگر مقایسه می کنند. یکی از مهم ترین آنها مقایسه جنگو و لاراول است که هر دو از فریم ورک های محبوب توسعه وب هستند.

جنگو فریم ورکی مبتنی بر زبان برنامه نویسی پایتون و لاراول بر پایه زبان برنامه نویسی PHP کار می کنند. هر یک از این فریم ورک‌ها، ویژگی‌های مثبت و منفی مختص خودشان را دارند. در این مقاله به صورت کامل به مقایسه Django و Laravel به همراه بررسی مزایا و معایب هر کدام از آنها خواهیم پرداخت.

 

مقایسه Django و Laravel

 

معرفی فریم ورک جنگو

جنگو یک فریم ورک مطرح و مشهور در زبان برنامه نویسی پایتون است که از آن در برنامه نویسی وب استفاده می‌شود. این فریم ورک در سال 2005 منتشر شد. جنگو توسط بنیاد نرم‌افزاری Django نگهداری، به‌روزرسانی و توسعه می‌یابد. این فریم ورک کاملا سطح بالاست و کدنویسی در آن آسان است. این ابزار همچنین برای توسعه برنامه‌های کاربردی پیچیده استفاده می‌شود.

جنگو با استفاده از معماری MVT فرآیند توسعه نرم افزارهای تحت وب را به شکل تخصصی پوشش می‌دهد. بسیاری از غول‌های فناوری مانند موزیلا، اینستاگرام، بیت باکت، پینترست و چندین شرکت معتبر دیگر از فریم ورک Django برای طراحی وبسایت، ابزارها و امکانات خود استفاده کرده اند. این فریم ورک همچنین از پایگاه داده داخلی SQLite پشتیبانی می‌کند.

هدف اصلی فریم ورک Django ارائه یک محیط توسعه سریع است که به توسعه‌دهندگان کمک می‌کند تا در مدت زمان کوتاه‌تری یک برنامه کاملا کاربردی ایجاد کنند. بسیاری از برنامه‌نویسان به خاطر استفاده از کدهای پایتون از این ابزار استفاده می‌کنند. همانطور که می‌دانید، کدنویسی به زبان پایتون، به خاطر کدهای شبیه به زبان انسان و سینتکس ساده ای که دارد بسیار آسان است.

 

معرفی فریم ورک جنگو

 

ویژگی‌های کلیدی جنگو

دلایل بسیاری برای محبوبیت فریم ورک جنگو وجود دارد. برنامه‌نویسان برای رفع نیازهای مختلفی از این ابزار برای توسعه برنامه‌های خود استفاده می‌کنند. برخی از ویژگی‌های برجسته این فریم ورک به شرح زیر هستند:

 

1- استفاده از زبان برنامه نویسی پایتون در کدنویسی با آن

یکی از مهم‌ترین نکات محبوبیت زیاد Django، بهره‌مندی از کدهای پایتون است. برای نوشتن یک وبسایت یا نرم افزار در این فریم ورک، کافی است تسلط مناسبی بر شیوه کدنویسی با زبان پایتون داشته باشید. زبان برنامه نویسی پایتون طبق آمارهای جهانی، یکی از محبوب‌ترین، ساده‌ترین و پرآوازه‌ترین زبان‌های برنامه نویسی دنیاست. به خاطر سادگی، روانی و خطایابی (دیباگینگ) آسان پایتون، بسیاری از کاربران فریم ورک جنگو را برای کدنویسی خود انتخاب می‌کنند.

2- منابع کامل یادگیری

تا امروز فریم ورک­ های زیادی معرفی شدند اما Django به واسطه پشتیبانی، منابع آموزشی و عیب یابی سریع مورد توجه همگان قرار گرفته است. مستندات عالی این فریم ورک از بهترین ویژگی های جنگو به حساب می‌آیند، چرا که اولین لازمه استفاده از هر فریم ورکی، یادگیری سریع و آسان آن است.

جنگو بهترین منابع آموزشی را در مقایسه با سایر فریم ورک ­های موجود دارد و دوره های آموزش جنگو بسیاری را می توانید در سطح وب پیدا کنید. در نتیجه، کاربران به راحتی می‌توانند آموزش ببینند، راه‌حل مشکلات خود را در انجمن ها پیدا کنند و در نهایت به استانداردسازی و توسعه فریم ورک کمک کنند.

 

3- بهینه سازی شده برای سئو

SEO به معنی بهینه‌سازی موتورهای جستجو است. این فریم ورک دارای ماژولی به نام SEO Framework است که به موتورهای جستجو امکان بارگیری سریع‌تر صفحات را می‌دهد. موتورهای جستجو معمولا از الگوریتم‌های پیچیده‌ای برای ایندکس و رتبه‌بندی صفحات استفاده می‌کنند. فریم ورک جنگو سایت‌ها را از طریق URL به جای آدرس‌های IP روی سرور نگهداری می‌کند. به همین دلیل عمل نگهداری و توسعه وبسایت‌ها آسان‌تر می‌شود.

 

4- مقیاس‌پذیری بالا

مقیاس‌پذیری بالا امکان استفاده از یک زبان یا فریم ورک در پروژه های بزرگ و توسعه نرم افزارهای مختلف را به وجود می آورد. Django بدون هیچ خطایی بزرگترین پروژه ها پیاده‌سازی می‌شود. به عنوان مثال، اینستاگرام بزرگترین شبکه اجتماعی حال حاضر در دنیا از جنگو استفاده می‌کند. اینستاگرام میلیون‌ها کاربر دارد و حجم عظیمی از داده­ ها را تولید می‌کند. این فریم ورک به‌گونه‌ای طراحی شده که از قطعات سخت‌افزاری متنوع پشتیبانی می‌کند. Django سیستمی را ارائه می‌دهد که می‌تواند داده‌های پیچیده را بدون هیچ‌گونه خرابی در سیستم‌های مختلف مدیریت کند. مقیاس‌پذیری بالا یکی از دلایل اصلی محبوبیت این فریم ورک است.

 

مقیاس پذیری بالای جنگو

 

5- امنیت کامل

این فریم ورک بسیار ایمن است؛ چراکه حفره‌هایی امنیتی زیادی را به طور کامل پوشش می‌دهد. این حفره‌ها در سایر فریم ورک‌ها وجود دارند. سیستم احراز هویت این فریم ورک امکان کنترل نام ­های کاربری و رمزهای عبور را فراهم می‌کند. همچنین جنگو از مکانیسم‌های قدرتمندی برای پیشگیری از حملات سایبری استفاده می‌کند. در حال حاضر سایت های بزرگی در دنیا بدون داشتن کوچکترین مشکل امنیتی در حال استفاده از جنگو هستند و این نشان از قدرت بالای این فریم ورک دارد.

 

6- امکان توسعه سریع

توسعه سریع به این معنی است که برنامه‌نویس برای ایجاد یک وب‌سایت نیازی به دانستن همه جزییات ندارد. جنگو پنل مدیریت داخلی را به صورت پیش فرض فراهم می‌کند. همچنین این فریم ورک امکان پشتیبانی از SQLite دارد که برای دسته بندی و نگهداری اطلاعات کاملا کاربردی است. در این فریم ورک بدون نوشتن کدهای SQL می‌توانیم از مدل‌های از پیش طراحی شده Django استفاده کنیم. پیاده‌سازی آن بر اساس معماری mvt نیز فرآیند انتقال داده‌ها را تسریع می‌کند. در نهایت استفاده از این فریم ورک می‌تواند برای توسعه سریع بسیار کارآمد باشد.

 

معرفی فریم ورک لاراول

لاراول یک فریم ورک متن‌باز است که با زبان برنامه نویسی php طراحی شده است. این فریم ورک قدرتمند فرآیندهای سمت سرور مانند احراز هویت HTML، الگوسازی، مسیریابی و موارد دیگر را مدیریت می‌کند.

 

برای مطالب کامل و مفید تر در مورد لاراول اینجا کلیک کنید.

معرفی فریم ورک لاراول

مقایسه جنگو و لاراول

پس از اینکه جزییات و ویژگی‌های شاخص این دو فریم ورک معروف را بررسی کردیم، برای مقایسه آن‌ها لازم است تا اصلی‌ترین تفاوت‌های آن‌ها را بدانیم. برخی از مهم‌ترین تفاوت‌های لاراول و جنگو به شرح زیر هستند:

  • فریم ورک Django در سایت GitHub بیش از 43384 ستاره دارد درحالی که فریم ورک Laravel فقط 34329 ستاره دارد که این نشان‌دهنده محبوبیت بالاتر Django در مقایسه با Laravel است.
  • 205، 106وب‌سایت به کمک Django در حال اجرا هستند. از سوی دیگر، Laravel میزبان 121، 173 سایت است.
  • Laravel ویژگی‌های امنیتی اولیه را پیاده‌سازی می‌کند اما Django با داشتن قابلیت‌های امنیتی فراوان­ تر امنیت بالاتری را برای برنامه‌های سازمانی فراهم می‌کند.
  • Django ازمیان‌افزارها پشتیبانی می‌کند، درحالی که Laravel فقط میان‌افزارهای HTTP را ارائه می‌دهد.
  • جنگو قابلیت‌های ارزشمندی مانند دکوراتورها، کتابخانه‌ها و ابزارهای سئو را ارائه می‌دهد.
  • Django و Laravel هر دو ابزارهایی را برای توسعه سریع‌تر وب سایت ارائه می‌دهند. Django رابط‌های گرافیکی آماده را برای استفاده فراهم می‌کند و در مقابل مکانیزم احراز هویت Laravel و موتور قالب آن برای طراحی وبسایت مناسب است.​

مقایسه جنگو و لاراول

 

در نهایت جنگو بهتر است یا لاراول؟

به دلیل داشتن ویژگی‌های مثبت زیاد در هر دو فریم ورک، ممکن است انتخاب قطعی یکی از این دو فریم ورک کمی دشوار باشد. جنگو و لاراول هر دو فریم ورک ­هایی کارآمد با ویژگی‌های متعدد هستند اما هرکدام از آن‌ها ممکن است در موقعیت‌ها و پروژه‌های متفاوت، کاربردهای خاصی داشته باشند. در رابطه با انتخاب بین Django و Laravel به توضیحات زیر توجه کنید.

 

چرا جنگو از لاراول کارآمدتر است؟

Django برای برنامه‌های مبتنی بر داده مانند شرکت‌های خدمات سفر، غذا و مهمان‌پذیرها بهترین گزینه است. همچنین اگر می‌خواهید CRM را برای پلتفرم‌های تجارت الکترونیک بسازید Django گزینه مناسب‌تری است. همچنین به دلیل قابلیت مقیاس‌پذیری بالا می‌توانید برای ایجاد شبکه‌های اجتماعی پویا نیز از آن استفاده کنید. در پروژه‌هایی که نیاز بیشتری به بهینه‌سازی محتوا برای موتورهای جست‌وجو دارند، Django انتخاب بهتری است. برای تولید برنامه‌ها و وب‌سایت‌های سازمانی گزینه‌های امنیتی بیشتری در آن وجود دارد. همچنین این فریم ورک برای پلتفرم‌های مبتنی بر تجزیه‌وتحلیل داده‌ها مناسب تر است.

 

چرا لاراول از جنگو بهتر است؟

زمانی که می‌خواهید یک وب‌سایت با محتوای جذاب بسازید، لاراول بهترین انتخاب برای ایجاد یک وبسایت پیشرفته بدون افزودن بخش‌ها، ابزارها و امکانات اضافی است. همچنین Laravel به شما این امکان را می‌دهد که از ویجت­ های از پیش طراحی شده مختلف با JS و CSS استفاده کنید تا پروژه­ هایتان را سریع‌تر پیش ببرید. اگر می‌خواهید یک وب‌سایت با استفاده از PHP Data Objects (PDO) ایجاد کنید، لاراول به‌عنوان بهترین فریم ورک PHP به شما پیشنهاد می‌شود.

 

جمع‌بندی

در این مقاله به طور جامع به مقایسه جنگو و لاراول دو فریم ورک محبوب زبان های پایتون و PHP پرداختیم. اگرچه این دو فریم ورک در برخی از جزییات باهم تفاوت‌های زیادی دارند اما در حقیقت هر دو می‌توانند در طراحی وب سایت کاملا موثر باشند. این دو فریم ورک از نظر مقیاس‌پذیری، ارائه ابزارهای متنوع برای توسعه وب و آموزش‌های موجود، تقریبا برابر هستند.

البته جنگو در قابلیت‌هایی مانند داشتن گزینه‌های امنیتی متنوع‌تر، قدرتمندی در سئو و توسعه و نگهداری آسان‌تر، از فریم ورک لاراول بهتر است. همچنین Django برای زبان برنامه نویسی پایتون و Laravel برای زبان برنامه نویسی پی اچ پی است. زبان پایتون معمولا آسان‌تر و سریع‌تر از پی اچ پی است و آموزش‌های بیشتری درباره آن قابل‌دسترس است. برای مقایسه عمیق تر این دو فریم ورک پیشنهاد می شود مقایسه پایتون و PHP را که زبان مادر این دو فریم ورک هستند مطالعه نمایید.​

 

سایت ما 

 

دیدگاه خود را اینجا قرار دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

فیلدهای نمایش داده شده را انتخاب کنید. دیگران مخفی خواهند شد. برای تنظیم مجدد سفارش ، بکشید و رها کنید.
  • عکس
  • شناسه محصول
  • امتیاز
  • قیمت
  • در انبار
  • موجودی
  • افزودن به سبد خرید
  • توضیحات
  • محتوا
  • عرض
  • اندازه
  • تنظیمات بیشتر
  • ویژگی ها
  • ویژگی های سفارشی
  • زمینه های دلخواه
برای پنهان کردن نوار مقایسه ، بیرون را کلیک کنید
مقایسه